Фермер на Миколаївщині взявся за виробництво екологічно чистих брикетів

16 лютого 2018 3529 0
Фермер на Миколаївщині виробляє екологічно чисті брикети
agro-yug.com.uaФермер на Миколаївщині виробляє екологічно чисті брикети

У Березанському районі, що на Миколаївщині, виробляють паливні брикети, сировиною для яких служить звичайна солома зернових культур, а також органічні залишки, які підходять для їх виробництва. Таку технологію розвиває голова ФГ «Агроком» Денис Кисельов. Пріоритетом для себе фермер визначив впровадження й застосування сучасних тенденцій у використанні поновлюваних джерел енергії. Про це пише agro-yug.com.ua.

У брикети не додають ніяких зв’язуючих і клейких елементів, що робить його екологічно чистим продуктом. А тепловіддача 1,5 т брикетів еквівалентна 1 т вугілля. Виробник також зазначає, що незважаючи на те, що солома легкозаймистий матеріал, самозаймання в їхньому випадку неможливо — для цього, за його словами, потрібна температура понад 100 градусів.

За словами Дениса Кисельова, вони є одними з перших в Україні, хто практикує такий вид виробництва. Тому, щоби якомога швидше познайомити українців із цією продукцією, він готовий поширювати її безкоштовно, собі в збиток.

«Ми прийняли рішення зробити маркетинговий хід — безкоштовно давали пенсіонерам, пайовикам по мішку на пробу. Протягом літа й початку осені ми роздали близько 15–20 т просто безкоштовно. З першими холодами ми провели рекламну акцію в нашому райцентрі — продавали по кілограму, по два, по мішечку, по відру — хто скільки хотів. Бабусям і дідусям давали безкоштовно по 3–5 брикетів. Акція викликала фурор, відразу посипалася купа замовлень», — ділиться досвідом реалізації Денис Кисельов.

На сьогодні виробничі потужності досить малі — 90 кг/год. Проте фермер упевнений, що в разі збільшення їх виробництва, навіть, до 300 кг/год і при успішній реалізації, прилеглі села буквально «розметуть із полиць» його продукт. Адже багато сіл не газифіковані, а їх брикети будуть як ніколи до речі.

Виконано за допомогою Disqus