Цифрові технології революціонізують австралійське тваринництво

20 лютого 2018 116 0
Цифрові технології революціонізують австралійське тваринництво
Kurkul.comЦифрові технології революціонізують австралійське тваринництво

Університет Ла-Троб у Мельбурні (Австралія) пропонує революціонізувати тваринницьку галузь за допомогою нової сенсорної технології. Вчені університету винайшли нові датчики, які можуть збирати й систематизувати дані про поведінку овець і великої рогатої худоби, щоб дати уявлення про здоров’я і благополуччя кожної тварини в стаді. Про це повідомляє itbrief.com.au.

Це повинно допомогти австралійським фермерам зрозуміти, як поліпшити умови утримання окремих тварин, навіть на дуже великих фермах і отримати економічну вигоду.

Нові датчики будуть легкі, зручні й дешеві при тому, що вони збирають велику кількість інформації, обіцяють розробники. Раніше фермери були чудово обізнані про звички своїх тварин, але зараз в умовах масштабного інтенсивного тваринництва відстежити поведінку кожного вихованця практично неможливо, а існуючі системи, такі, як відеомоніторинг, дуже неточні.

«Наша робота довела високий потенціал такої технології для вирішення важливих галузевих проблем в Австралії, таких, як високий рівень смертності ягнят, підвищення ефективності використання кормів і використання пасовищ в обох галузях молочної і м’ясної промисловості», — заявили вчені.

Тестування нових датчиків проводилося протягом трьох років на молочній фермі, фермі з розведення овець і на фермі з м’ясними породами корів. Наступний крок — виведення нової технології на ринок для більш широкого застосування у тваринництві.

Виконано за допомогою Disqus