Уряд ПАР позбувається білих фермерів

2 березня 2018 453 0
Джуліус Малема, лідер радикальної опозиційної партії «Евалійці за економічну свободу»
economicfreedomfighters.orgДжуліус Малема, лідер радикальної опозиційної партії «Евалійці за економічну свободу»

Парламент Південно-Африканської Республіки підримав пропозицію конфіскації землі, що належить білим фермерам, без компенсації. Про це повідомляє newshub.co.nz.

«Ми відновлюємо гідність нашого народу, без компенсації злочинцям, які викрали нашу землю», — заявив лідер радикальної опозиційної партії «Евалійці за економічну свободу» Джуліус Малема.

Переважна більшість (241 депутат) проголосувала за прийняття законопроекту, тоді як лише 83 голосували проти. З 30 серпня до конституції країни буде внесено зміни, що передбачатимуть експропріацію землі.

Перше місце серед сільськогосподарських культур республіки займає кукурудза. За нею йдуть фрукти, велика частина яких йде на експорт. Крім того, у країні вирощуються винні сорти винограду. У прибережних районах провінції Квазулу-Наталь обробляється цукрова тростина.

Аудит у 2017 р. визначив, що білі люди володіють 72 % сільськогосподарських угідь і Джуліус Малема пообіцяв своїм прихильникам виправити це. Торік у ПАР понад 70 білих фермерів були вбиті в результаті 340 нападів, що робить професію фермера небезпечнішою, ніж поліцейського.

«Дуже прикро, але сьогодні закінчилася економічна казка Південної Африки. Країни, що за рівнем розвитку стояла на рівні з ЄС. Колективізація африкан-стайл. Зімбабве, яке теж було багатою країною, пройшло через відбирання землі в білих. І стало найбіднішою країною світу. Це той шлях, на який стала ПАР. А це значить, що в нас на глобальному ринку яблук буде на одного конкурента менше», — прокоментував ситуацію економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у facebook.

Варто зазначити, що у 2008 р. Південна Африка зайняла друге місце серед усіх африканських країн з експорту продукції в Україну. У 2009 р. товарообіг між нашими країнами зріс у 5,4 рази до $ 375,1 млн.

Виконано за допомогою Disqus