На виноградниках Африки качок використовують як альтернативу пестицидам

17 лютого 2018 936 0
На африканських виноградниках качок використовують у якості пестицидів
zerno-ua.comНа африканських виноградниках качок використовують у якості пестицидів

У південноафриканському виноробному господарстві впровадили неймовірну альтернативу використанню пестицидів — качок. Виноградник Vergenoegd Wine Estate, що знаходиться недалеко від міста Стелленбош є домом для тисячі спеціально тренованих качок породи індійський бігун, які відіграють важливу роль у житті господарства. Вони усувають равликів і інших шкідників, небезпечних для виноградників. Але на цьому користь від такого «живого органічного пестициду» не закінчується. Послід качок служить відмінним добривом для рослин. Про це повідомляє zerno-ua.com.

Щоранку зграю індійських бігунів збирають біля воріт, і за допомогою білих прапорців супроводжують до виноградника Vergenoegd. Тут вони пасуться цілий день, поїдають равликів і інших шкідників, захищаючи виноградне листя, й удобрюючи виноградник.

Порода індійський бігун — не зовсім звичайний різновид качок. Цей вид не літає, пересувається випроставшись, як пінгвін, і замість того, щоби шкутильгати, ці качки досить швидко бігають.

За словами власників господарства Vergenoegd, обрана ними порода ідеально допомагає піклуватися про виноградники. І хоча це не найдешевший метод боротьби зі шкідниками, власники твердо переконані, що використання качок замість пестицидів дає величезні переваги в збереженні благополуччя інших тварин.

Виконано за допомогою Disqus