Польські фермери вимагають відставки міністра за провал боротьби з АЧС

11 березня 2018 108 0
Польські фермери вимагають відставки міністра за провал боротьби з АЧС
pigua.infoПольські фермери вимагають відставки міністра за провал боротьби з АЧС

Члени профспілки фермерів і сільськогосподарських організацій Польщі вимагають відставки міністра сільського господарства Кшиштофа Юргеля, який на їх думку спровокував занепад кількох тисяч ферм, а також призвів до загрози поширення АЧС на всю країну. Про це повідомляє greenfront.su.

«Сільське господарство Польщі починає нагадувати спустошену ферму, у якій немає господаря. Міністр Кшиштоф Юргель дезорганізував роботу сільськогосподарських агентств, які й раніше були не дуже функціональними й корисними», — йдеться в повідомленні Всепольської угоди професійних спілок (ВСПС) фермерів і сільськогосподарських організацій.

Крім того, міністра звинувачують у погіршенні становища ферм щодо виконавчих проваджень, недостатньому фінансуванні сільського господарства, відсутності уваги до вимог фермерів, що стосуються нової кредитної політики, і дестабілізації практично на всіх ринках.

ВСПС у співпраці з іншими сільськогосподарськими організаціями ініціювали збір протестного комітету фермерів. Форма протесту й точні дати будуть визначені найближчим часом. Автори звертаються до фермерів і інших громадян, які є споживачами сільгосппродукції, з проханням підтримати акцію ВСПС і взяти участь у зборі підписів за відставку міністра.

В уражених АЧС районах Польщі фермери вже починають переходити до активного вираження невдоволення. У минулу п’ятницю близько ста жителів Люблінського воєводства організували протест у населеному пункті Генсь, де було підтверджено останній 108 спалах АЧС у господарстві з поголів’ям 640 свиней. Причому постраждала свиноферма дотримувалася всіх вимоги біобезпеки.

Свинарі вимагають негайного зниження чисельності кабанів за рахунок підключення до відстрілу всіх можливих служб і установ. Очевидно, їх лякають дані про поширення вірусу серед стад диких свиней — тільки минулого тижня головний ветлікар країни повідомив про понад 60 нових спалахів хвороби.

Виконано за допомогою Disqus