Мінагропрод сприяє бізнес-активності в агросекторі — Павленко

8 вересня 2015 95 0
Мінагропрод сприяє бізнес-активності в агросекторі — Павленко
Кurkul.comМінагропрод сприяє бізнес-активності в агросекторі — Павленко

Ключовими реформами впровадженими Міністерством аграрної політики та продовольства України з метою пожвавлення бізнес-активності у аграрній галузі є дерегуляція, роздержавлення державних підприємств галузі, розробка та запровадження нового фінансового інструменту – аграрних розписок, розвиток агрострахування, підтримка малого підприємництва на селі та розвиток сільських територій, антикорупційні заходи, гармонізація законодавства у галузі до норм Європейського Союзу, про це під час зустрічі з членами Американської торгівельної палати в Україні повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Активна робота зі створення максимально сприятливих умов для розвитку підприємництва в Україні триває. Наша мета — збільшити виробництво продукції з високою часткою доданої вартості, наростити обсяги її експорту та надати можливість виробникам прямого доступу на закордонні ринки», — наголосив Олексій Павленко.

Також він додав, що скасування низки непотрібних документів та ліцензій, зокрема карантинного сертифікату та скорочення логістичного ланцюга в агросекторі на один тиждень дозволило досягти рекордного за часів незалежності України, об’єму експорту зернових – 34,8 млн т. Така позитивна динаміка забезпечила Україні третє місце у світовому рейтингу експортерів зерна, а дерегуляція заощадила бізнесу близько 5 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою