Україна стала найбільшим експортером курятини до ЄС

14 березня 2018 539 0
Україна стала найбільшим експортером курятини до ЄС
bigc.co.thУкраїна стала найбільшим експортером курятини до ЄС

Минулого року Україна стала лідером рейтингу країн-постачальників м’яса птиці в Європу. Одна з головних причин — низька собівартість виробництва м’яса в Україні. Торік Україна експортувала 163 тис. т м’яса птиці в країни Євросоюзу наростивши таким чином експорт м’яса птиці в країни ЄС на 41,9 %. Про це повідомляє delo.ua.

Друге місце в цьому рейтингу зайняв Гонконг, який за минулий рік поставив у країни Євросоюзу 148 тис. т м’яса птиці. Замикає трійку лідерів — Гана з показником експорту м’яса птиці в 135 тис. т.

Міжнародні експерти прогнозують Україні ключову роль на ринку птиці в ЄС.

«Високі ставки імпортних мит захищають ЄС від ввезення м’яса птиці з країн, що не входять до Євросоюзу. Однак, навіть при значних імпортних зборах ціна філе з Бразилії й України дорівнює або нижче ціни пропозиції виробників ЄС», — йдеться в дослідженні асоціації виробників м’яса птиці «Конкурентоспроможність м’яса птиці в ЄС».

Ціни на курку в роздрібній торгівлі теж відрізняються істотно. У супермаркеті Німеччини 1 кг курячої тушки коштує близько €5, що втричі більше, ніж в Україні.

За даними ДФС Україна в січні 2018 р. експортувала 19,69 тис. т м'яса птиці і субпродуктів, що в 1,8 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 р. У грошовому вираженні експорт цієї продукції збільшився в 2,3 рази - до $ 30,4 млн.

Виконано за допомогою Disqus