Івченко та група депутатів готові поручитися за власників Агромарсу

14 червня 2018 142 0
Вадим Івченко, народний депутат
Kurkul.comВадим Івченко, народний депутат

Народний депутат України (фракція «Батьківщина»), заступник голови аграрного комітету ВРУ Вадим Івченко і ще кілька його колег по Верховній Раді України, а також підприємців і аграріїв готові взяти на поруки власників і топ-менеджерів «Комплексу Агромарс». Про це повідомляє Latifundist.com.

За його словами, суд над власниками «Агромарсу» міг стати в тому числі результатом корпоративних воєн.

«Я, як народний депутат, і ще група народних депутатів (понад 10 осіб) розуміємо, що це корпоративна війна. Так, ми за екологію. Але нам незрозуміло, чому єдині в Україні санветзаводи не приймали на утилізацію сировину від таких великих виробників як «Агромарс». Фактично держава відмовилася від того, щоб допомогти виробнику в утилізації сировини. Тому мені здається, що це була провокація з боку держави на певні дії «Агромарсу». По-друге, з огляду на корпоративні війни і подальший переділ ринку, ми розуміємо, що могло бути певний політичний тиск з використанням правоохоронних органів», — заявив Вадим Івченко.

Як зауважив нардеп, потрібно далі розбиратися, хто ще повинен нести відповідальність за виникненні ситуації з нанесенням шкоди навколишньому середовищу

«Наскільки мені повідомили адвокати обвинувачених, комісія Київської облдержадміністрації дала дозвіл на утилізацію, а тому відмова санветзаводів, зокрема Сквирського, прийняти сировину, незрозуміла. Питання — де зараз керівники санветзаводів. Тут є спільна відповідальність як держави, так і підприємства за захист навколишнього середовища», — сказав народний обранець.

Вадим Івченко вважає, що у власників і керівників «Агромарсу» повинна бути можливість захищати себе в суді не з тюремної камери.

«Ми за справедливість, відкритість, гласність. Ми готові взяти Євгена Сігала, його дружину, а також генерального директора «Комплексу Агромарс» (ред. — Олексія Марченка) на поруки, щоб вони вийшли на волю і могли давати свідчення. Ми як парламентський контроль будемо стежити за тим, як ще діятимуть правоохоронні органи, щоб дана ситуація була зрозуміла для всіх. Тобто ми робимо це для того, щоб ці люди могли захищатися —  не в камері, а в нормальних умовах. Ми розуміємо, що це може бути змова конкретних людей, наближених до влади, щоб знищити конкурента», —  резюмував Вадим Івченко.

Відзначимо, що сьогодні в Апеляційному суді м. Києва розглядається апеляція власників і топ-менеджерів «Агромарсу». Підтримати їх прийшли близько 300 споживачів продукції TM «Гаврилівські курчата».

Нагадаємо, що поліція затримала власників агрохолдингу «Агромарс» за підозрою в організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища в Київській області. На власників і керівників комплексу Євгенія і Марину Сігал, а також керівника структурного підрозділу агрокомпанії Івана Зозулю було накладено арешт на 60 діб, а також для кожного із затриманих оголосили суми застави на загальну суму 253 млн грн. Причому, увечері 11 червня президент «Комплексу Агромарс» Марина Сігал була відпущена з-під арешту під заставу в 90 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus