Українські тепличні господарства забезпечують лише 35% ринку томатів

25 березня 2018 413 0
Тепличний томат
Kurkul.comТепличний томат

Українські тепличні господарства забезпечують лише 30-35% внутрішнього ринку томатів. Вітчизняним тепличникам важко конкурувати з колегами з Туреччини, Іспанії та Марокко. Про це повідомляє Pro-Consulting.

Забезпечити вітчизняний ринок тепличною продукцією зможуть нові господарства, що використовують передові технології.

Отримання високих врожаїв забезпечить використання методу гідропоніки. При цьому, рослини отримують оптимальну кількість корисних речовин та відпадає необхідність боротьби зі шкідниками та хворобами.

Аналітики Pro-Consulting розробили бізнес-план сучасного рентабельного тепличного господарства з вирощування томатів.

Для вирощування були обрані такі сорти: Адоніс F1, Червона стріла F1, Ластівка F1, Майдан F1. Високу ефективність виробництва забезпечить використання обладнання та витратні матеріали голландської компанії Pebaco B.V.

Для зведення комплексу потрібна територія площею 6 га, 3 га з яких займуть саме теплиці. Для створення підприємства потрібні інвестиції у сумі €5,7 млн.

На підготовчий етап, що включає будівництво теплиць, складських та адміністративних будівель, закупівлю обладнання та матеріалів, планом передбачено дев'ять місяців.

Уже в грудні першого року планується почати поставки томатів на продаж. Таким чином, реалізація продукції буде здійснюватися в період найвищих цін на неї, що забезпечить підвищену рентабельність діяльності підприємства. Це дозволить окупити вкладені інвестиції з урахуванням дисконту протягом 5,45 років.

Виконано за допомогою Disqus