У Катарі виростили гігантський органічний помідор

21 січня 2018 237 0
Гігантський помідор
zerno-ua.comГігантський помідор

Недалеко від Ель-Хаура (Катар) на фермі виростили найбільший органічний помідор, встановивши рекорд у країні вагою 1,34 кг. За розміром він у шість разів перевищує середній помідор, повідомляє zerno-ua.com.

«Це перший випадок, коли природній сорт старовинного італійського помідора успішно вирощується в Катарі простим органічним способом, без будь-яких генетичних модифікацій або використання пестицидів і хімічних речовин для захисту рослин», — заявив власник компанії Agrico, яка виростила унікальний томат, Нассер аль-Халаф.

За його словами, компанії вдалося вирощувати традиційні види томатів, які спочатку культивувалися в Тоскані (Італія) в XIX ст. Стародавні овочі, природньо, більш стійкі до багатьох паразитів, але їх важко вирощувати за межами їх первісного середовища.

«Цей сорт зазвичай дає помідори вагою від 600 до 900 г кожен, хоча вдається збирати плоди вагою 1 кг та навіть 1,5 кг», — сказав Нассер аль-Халаф.

Тосканські помідори користуються великим попитом в Італії завдяки солодкому й ніжному смаку. Цей сорт має мало насіння й соковиту тверду м’якоть. Концентрація корисних мінералів і поживних речовин у них набагато вище, ніж у звичайних помідорах.

Власник Agrico планує продовжувати вирощувати органічні томати, збільшуючи їх виробництво для задоволення попиту на ринку, особливо для ресторанів і клієнтів у Катарі.

Виконано за допомогою Disqus