Фермери повністю забезпечені насінням до посівної

27 березня 2018 192 0
Аграрії забезпечені насінням на 100%
Kurkul.comАграрії забезпечені насінням на 100%

Насінням українські фермери забезпечені повністю та до посівної-2018 готові і аграрії, і постачальники насіння. Про це повідомила виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Сюзанна Григоренко, передає SuperAgronom.com

Експерт зазначила, що аграрії у більшості не схильні економити на насінні та звертають головну увагу на якість посівного матеріалу.

«Постулату «що посієш — те пожнеш» і у бізнесі, і у агробізнесі включно, не відміняли. Це універсальна істина. Економія — ні, це не про насіння. Першим кроком до отримання високого врожаю, безумовно, є якісний посівний матеріал. В даний час на українському ринку достатньо пропозицій від провідних іноземних та вітчизняних виробників насіння, при цьому актуальним залишається і питання про наявність контрафактної продукції. Товаровиробник — покупець, орієнтований на гарантований результат, експериментувати не буде. Сьогодні насіннєвий ринок є ринком покупця, його вимоги і фінансова спроможність і визначають  умови. Насіннєві компанії, в свою чергу, дають альтернативу фінансових інструментів оплати. Про потребу у пересіві  немає підстав говорити», — каже Сюзанна Григоренко.

У Насіннєвій асоціації України запевняють, що цінова волантильність стабільна, коливання усього у межах 10%, на ринку по ярим широка пропозиція гібридів іноземної селекції по кукурудзі та соняшнику. Усі поставки по імпорту мають теж бути вчасно, ті, хто хотів придбати насіння завчасно укладають відповідні контракти. Виробники також відслідковують новинки селекції, які впроваджують аграрії в  Європі. Тенденція активного використання насіння іноземної  селекції, яку надають світові компанії, зберігається. Сільгоспвиробники все частіше переконуються у продуктивності таких гібридів.

За словами Сюзанни Григоренко, у регуляторному плані за останній рік  процедури налагодились, процес сертифікації працює і дозволяє повністю забезпечити потреби виробників, як по первинній сертифікації, так і по пересертифікації, всі роботи проводяться вчасно.

 

 

Виконано за допомогою Disqus