Вітчизняних сільгоспвиробників чекає складна посівна — думка

3 квітня 2018 336 0
Нинішній комплекс весняно-польових робіт буде унікальним за напруженістю та складністю
Kurkul.comНинішній комплекс весняно-польових робіт буде унікальним за напруженістю та складністю

Керівник ФГ «Господар» Віктор Галич з Полтавщини, вважає що нинішній комплекс весняних польових робіт буде унікальним за напруженістю та складністю. Про це повідомляє superagronom.com.

«Пізня весна, отже треба сіяти все і одразу. Добрий запас вологи і швидке наростання температур дасть змогу отримати швидкі й рівномірні сходи. Але буде дуже багато бур’янів. Часу на кілька досходових культивацій не буде, а тому доведеться застосовувати гербіциди. Добре цього року покажуть себе саме ґрунтові гербіциди», — зазначає фермер.

За його словами, сіяти ранні зернові, особливо ячмінь ризиковано, адже посіви не встигнуть набрати суму низьких температур — не пройдуть яровизацію. А тому ця весна буде сприятливою для пізніх культур: кукурудзи, сої, соняшнику, проте їх також потрібно посіяти вчасно.

«Не можна забувати, що зволікання з посівом кукурудзи після 15 травня зменшує врожай на 2-3,5 ц/за день, окрім цього будуть проблеми зі збиранням. А що обрати: сою чи соняшник?», — сказав фермер.

На думку Віктора Галича, якщо законопроект №7403-2 про відшкодування ПДВ не буде скасований, то соняшник стане набагато вигіднішою культурою аніж соя.

Виконано за допомогою Disqus