Українського насіння потрібно сіяти більше — Краснопольський

10 вересня 2015 46 0
Українського насіння потрібно сіяти більше — Краснопольський
Dzr.byУкраїнського насіння потрібно сіяти більше — Краснопольський

Українська селекція може конкурувати із іноземною та займати в Україні значно більші посівні площі. Про це повідомив під час Дня поля, у виставково-інноваційному центрі Національної академії аграрних наук України, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Маємо значно збільшити частку вітчизняного насіння на посівних площах України. Адже нині майже третина сортів іноземної селекції припадає на такі важливі для України культури, як озимий ячмінь, соя та яра пшениця. Високими темпами зростає частка іноземних гібридів кукурудзи та соняшнику і вже перевищує понад 76% засіяних площ. Насіння вітчизняної селекції серед посівів цукрового буряку складає лише 8%», — наголосив Ярослав Краснопольський.

За його словами, напрацювання українських вчених та ринкове співвідношення «ціна-якість» на насіння дає національній селекції унікальний шанс для швидкого поширення в Україні, зростання посівних площ.

«В Україні будуються сучасні насіннєві заводи, зростає якість насіння, ринок наповнюється конкурентними сортами та гібридами. Асоціаціям, виробникам слід активніше просувати нашу продукцію на ринки інших країн», — зазначив Ярослав Краснопольський.

Також додав, що прийняття Закону України «Про насіння і садивний матеріал» найближчим часом відкриє нові можливості для розвитку системи насінництва, впорядкування насіннєвого ринку, його оздоровлення та переходу на європейські засади функціонування.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою