Канадський вчений вказав на проблеми вівчарства Прикарпаття

20 квітня 2018 733 0
Канадський вчений вказав на проблеми вівчарства Прикарпаття
Kurkul.com

У рамках проведення дослідження щодо розвитку місцевих традицій на теренах Івано-Франківської області, у Косівському районі перебував науковець, викладач Монреальського університету (Канада, провінція Квебек) Хасрат Арджуменд. Він зустрівся з фермерами з метою обговорення традицій щодо розвитку вівчарського господарства, притаманного для Карпат та гірських регіонів. Про це повідомляє сайт Івано-Франківської ОДА.

Хасрат Арджуменд зустрівся з фермерами Михайлом Баранським і Степаном Маликом, які займаються вівчарством і застосовують унікальні технології виготовлення сирів з овечого молока.

Науковець відзначив, що Косівщина має чудові умови та значний потенціал для розвитку вівчарства, зокрема, у частині організації замкнутого циклу виробництва продукції.

Проблеми розвитку цієї галузі на теренах Косівського району професор Монреальського університету побачив у недостатній популяризації наявного потенціалу. Звернув увагу представників місцевої влади на важливість міжнародної сертифікації існуючої продукції.

Виконано за допомогою Disqus