FAO та Мінагропрод відновлюють домогосподарства, що постраждали внаслідок АТО

14 вересня 2015 110 0
FAO та Мінагропрод відновлюють домогосподарства, що постраждали внаслідок АТО
Latifundist.comFAO та Мінагропрод відновлюють домогосподарства, що постраждали внаслідок АТО

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO), за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, продовжує допомагати домогосподарствам, що постраждали від воєнних дій у Донецькій та Луганській областях.

У проекті підтримки селянських домогосподарств Мінагропрод допомагає FAO у роботі з районними адміністраціями, селищними і сільскими радами. За участю відомства відбирались райони і господарства, які потребують найбільшої допомоги.

«Зараз Міністерство аграрної політики та продовольства України робить все можливе, аби повернути до нормального функціонування ті господарства, які постраждали внаслідок проведення АТО. Нагальними є питання відновлення сільськогосподарської діяльності, підготовка до осінньої посівної та заготівля кормів для тварин на зиму. Наразі, ми визначили вектор співпраці з колегами з FAO. У листопаді FAO планує надати ще п’яти тисячам селянських домогосподарств комбікорми, для їх заготівлі на період зими», — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька.

За словами координатора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) в Україні Фарруха Тоірова, головною метою FAO є забезпечення на Донеччині та Луганщині продовольчої безпеки, а також постачання засобів до існування постраждалих внаслідок конфлікту домогосподарств.

«Уже 350 домогосподарств отримали курчат, яких можна вирощувати як для отримання м’яса, так і яєць, і комбікорм для годівлі молодняку протягом трьох місяців. На сьогодні триває проект допомоги, за яким 5 тис. домогосподарств отримають корми для домашньої худоби», — додає Фаррух Тоіров.

Читати по темі: «FAO роздасть 7 тис. курчат фермерам зі сходу України»

За словами експерта, підтримка FAO планувалася таким чином, щоб використовуючи її, родини могли допомогти собі власними силами.

«Ми намагаємося допомогти якомога більшій кількості людей, проте домогосподарств, що знаходяться в буферній зоні конфлікту та потребують підтримки сільськогосподарськими ресурсами, неймовірно багато. Наші проекти охоплюють лише частину з цієї кількості, тому донорська підтримка значно б розширила територію реалізації проектів, щоб допомогти найбільш уразливій частині сільського населення, адже потреби невимовно великі», — констатує Фаррух Тоіров.

Єлизавета Кудиненко, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою