У АПК Черкащини інвестують €30 млн

14 вересня 2015 60 0
У АПК Черкащини інвестують €30 млн
Latifundist.comУ АПК Черкащини інвестують €30 млн

Компанія ТОВ «АПК Маїс» (м. Черкаси) хоче реалізувати ряд інвестпроектів у Черкаській області на суму до €30 млн, у напрямку систем зрошення, переробки яблук і м'ясомолочної продукції, пише «Інтерфакс-Україна».

«Зараз у нас 150 га (площі під яблучними садами — ІФ), ми хочемо до 300 га розширити її і почати реалізацію проекту зі створення хороших українських напоїв. На сьогодні йдеться про €10-20 млн (загальні інвестиції — ІФ), або якщо всі наші проекти взяти — до €30 млн, частина коштів — це свої гроші», — сказав засновник і голова ради директорів компанії «АПК Маїс» Сергій Терещук.

За його словами, підприємство вже має сучасне фруктосховище на 5 тис. т і почало монтувати лінію із виробництва соків, які будуть реалізовуватися на внутрішньому ринку.

Загальний земельний банк компанії становить 12 тис. га, із яких близько 3 тис. га зрошуються.

«Ми маємо намір встановити обладнання для зрошення ще на 5 тис. га. Хочемо сучасну молочну ферму з глибокою переробкою, це сири. Налагодити виробництво м'ясної консерви. Ми розпочали проект з виробництва мармурового м'яса, це невеликий проект, але ми його робимо», — додав керівник компанії.

Він уточнив, що «АПК Маїс» також має такий напрямок діяльності як горіхівництво.

«У нас найбільший маточник горіху в Європі. Ми виробляємо горіхи 20 сортів і щорічно продаємо 30-40 тис. саджанців», — сказав він.

«АПК Маїс» також володіє насіннєвим заводом із виробництва насіння кукурудзи, соняшника та інших сільгоспкультур.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою