Сільський ревізор завершив сезон перевіркою села Володькова Дівиця на Чернігівщині

18 травня 2018 164 0
Сільський ревізор завершив сезон перевіркою села Володькова Дівиця на Чернігівщині
Kurkul.com

Десяту останню в цьому сезоні перевірку Сільський Ревізор провів в селі Володькова Дівиця Чернігівської області.

Команді вдалося побувати на підприємстві «Агрікор Холдинг», що входить в структуру агрохолдингу «Агрейн».

У грудні 2016 р. село увійшло до складу Носівської громади. Рішення об'єднатися в ОТГ громада зустріла схвально, хоча сільрада планував пройти децентралізацію дещо по-іншому.

Якщо до об'єднання в скарбниці села було близько 1,6 млн грн, то в 2017 р. бюджет старостинського округу збільшився до 6,33 млн грн. Значну частину коштів громада отримує з податків за оренду землі. Так, в Старостинському окрузі обробляють близько 7 тис. га землі. З них 5,85 тис. га обробляються «Агрікор Холдингом». Крім того, компанія не просто є найбільшим платником податків, але і веде активну соціальну роботу.

Ревізори з'ясували, що «Агрікор Холдинг» уклав з сільрадою соціально-економічну угоду. Згідно з ним, в якості допомоги сільрада додатково отримує по 85 грн з кожного гектара землі, що знаходиться в обробці компанії. У минулому році за цією угодою Володькова Дівиця додатково отримала майже півмільйона гривень. За ці кошти в місцевій школі зробили капітальний ремонт в спортзалі.

Крім цього, підприємство надає 123 робочих місця. Варто відзначити, що середня зарплата в компанії коливається від 6 тис. до 6,8 тис. грн в тваринництві і до 10 тис. грн в рослинництві.

«Агрікор Холдинг» — єдиний сільгоспвиробник в селі Володькова Дівиця. За словами керуючого відділенням, зараз підприємство співпрацює з 2000 пайовиками. У минулому році тут збільшили орендну плату до 9%.

«Ми раніше брали зерном, тому у нас була худоба. Тепер беремо грошима. Не було ще такого, щоб не заплатили або затримали. І так допомагають, якщо є необхідність. Я знаю, що на народження дитини дають гроші, і, якщо в родині трапилася біда. А ще скільки селу допомагають! Люди задоволені такими умовами », — розповіла Надія Литвиненко про відносини з «Агрікор Холдинг».

Як пройшла ревізія, читайте на сторінках AgroPolit.com, а також стежте за сторінкою проекту в Facebook, щоб завжди бути в курсі пригод Сільського Ревізора!

Виконано за допомогою Disqus