Селяни звинувачують фермера в отруєнні людей і тварин

23 травня 2018 411 0
Кіровоградські селяни скаржаться на отруєння агрохімікатами
Kurkul.comКіровоградські селяни скаржаться на отруєння агрохімікатами

Вже тиждень жителі села Богданівка, що в Кіровоградській області, страждають від дивної алергії. У своїй хворобі вони звинувачують місцевих фермерів. Про це повідомляє Сьогодні.UA.

«Чхаю постійно. Потім почав голос пропадати. Кашель душить, з носа тече. Ну це неможливо. Все тіло пече», — скаржиться місцева селянка Валентина Івановська.

Мешканець села Богданівка Сергій Івановський не тільки постраждав від нетипової хвороби, але й втратив свійських тварин.

«Шість здохли. Найбільші кролики здохли. Ну не хвороба, це точно. А тут просто параліч», — повідомив він.

Причину дивної хвороби селяни вбачають в хімікатах — ними місцеві фермери обробляють поля. Кажуть, їх залишки вітром заносить на подвір'я.

«Ми бризкали майже 300 м від села. За нормами допускається більше 200 м. Отже, ніяких порушень ми не зробили», — пояснює фермер Володимир Дядюша.

Щоб визначити причину алергії, сільський голова Богданівки запропонував зробити лабораторний аналіз. Місцеві жителі відмовилися, оскільки вже поховали поголів'я. Не дивлячись на це, місцева влада стала на сторону селян та заборонила фермерам розприскувати хімікати у дні, коли вітер буде в напрямі села.

Виконано за допомогою Disqus