Обурені волинські бджолярі почали патрулювання полів

25 травня 2018 272 0
У Волинській області масово вимирають бджоли
Kurkul.comУ Волинській області масово вимирають бджоли

Волинські бджолярі звинувачують місцевих фермерів у масовому вимиранні бджіл. Разом з правоохоронцями вони почали спільне патрулювання полів. Про це повідомляють Факти.UA.

«В районі працює спільна комісія в яку входять працівники поліції, представники Держпродспоживслужби та районної адміністрації. Їм вдалося з’ясувати, що напередодні на полях у цьому районі проводилося обприскування ріпаку. Правоохоронці встановили, що загалом загинуло близько 400 сімей бджіл», — повідомляє прес-служба нацполіції у Волинській області.

В той же час, бджолярі, що постраждали від обприскування впевнені, що загиблих бджіл набагато більше.

«Обприскування триває вже другий день поспіль. І другий день гинуть бджоли, що летять знімати нектар з квітів. Отже, заяв може бути набагато більше. Адже не всі пасічники вже знають про масове вимирання», — розповів бджоляр Тарас Кмин.

Також він нагадав, що фермери мають попереджати пасічників про обприскування. В області навіть діє спеціальний ресурс, проте жодної інформації на ньому немає.

Разом з правоохоронцями бджолярі патрулюють поля, щоб затримати робітників, які займаються обприскуванням. Пасічники запевняють: якщо місцева влада і поліція не покарають винних, зроблять це самі.

Виконано за допомогою Disqus