Зелений туризм на Миколаївщині набирає обертів

9 червня 2018 277 0
Актовський каньйон на Миколаївщині
Opishne-museum.gov.uaАктовський каньйон на Миколаївщині

Миколаївщина приваблює прихильників сільського зеленого туризму. На сьогодні по області готові приймати відвідувачів 74 об’єкти. Про це повідомляє Ukrinform.ua.

«На Миколаївщині триває розвиток сільського зеленого туризму. Наразі в області нараховується 74 такі об’єкти. Найбільше їх зосереджено у Березанському районі — 41 або 55%  від загальної кількості. Очаківський район представлений 10 сільськими садибами, Первомайський — 5, Кривоозерський та Миколаївський — по 4, в інших районах розташовуються по 1-2 об’єкти», — розповіли в управлінні молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації.

Найбільше туристи відвідують страусину ферму «Кременівський страус» у Веселинівському районі, РRІVАТ комплекс рибалки та відпочинку «Золота Підкова» на Новоодещині, розважальний центр «Козацька застава» у смт Костянтинівка Арбузинського району.

Окремої уваги варте село Актово Вознесенського району. На його території з'явилася сільська садиба, де працюють місцеві жителі, які вчаться приймати, пригощати й розважати гостей. А туристи приїздять, щоб відвідати місцевий унікальний Актовський каньйон, який входить до списку семи природних чудес України і вважається однією з найстаріших євразійських ділянок суші. Він є частиною регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя».

У Миколаївську область приїздять як вітчизняні туристи, так і закордонні.

Виконано за допомогою Disqus