Болгарська корова Пєнка повернеться додому

12 червня 2018 111 0
Болгарська корова Пєнка
Novavest.bgБолгарська корова Пєнка

На території сербської прикордонної общини виявили вагітну корову Пєнку. За твариною приглядав місцевий фермер, поки не знайшовся її власник болгарський фермер Іван Харалампієв із села Копилівці Кюстендільської області. Про це повідомляє Bbc.com.

Корова загубилась на болгарсько-сербському кордоні. Ветеринари Сербії, яка не є членом ЄС, зробили висновок, що Пєнка здорова. Проте зустрічі корови з хазяїном перешкодили болгарські ветеринари, які вирішили приспати тварину, бо вона перейшла кордон без необхідних документів.

«Її злякали вовки і вона пішла. Я шукав її два тижні. Але вона пройшла повз КПП, і де були ті поліцейські, прикордонники, митники весь цей час?», — обурюється фермер.

Довідка сербських ветеринарів не виявилась аргументом для болгарських — вони посилались на сільськогосподарські правила ЄС.

Історія швидко поширилась серед людей. Її підхопив євродепутат консерватор із англійського Норфолка Джон Флек. Він написав листи до керівництва ЄС у Брюселі та до болгарської влади з вимогами врятувати корову. Він закликав, що прагматизм повинен взяти перемогу над бюрократією.

Після цього на сайті change.org журналісти Daily Telegraph створили петицію з вимогою не дати корові Пєнці вмерти. Все ж таки болгарські ветеринари провівши всі необхідні досліди дозволили корові повернутись до її господаря. Про це повідомляє Tsn.ua.

Виконано за допомогою Disqus