Поляків та сербів не влаштовує низька ціна на українську малину

18 червня 2018 2185 0
Поляків та сербів не влаштовує низька ціна на українську малину
pixabay.com

Сербські виробники малини перекрила траси, а польські виробники вимагають обмежити імпорт дешевої малини з України. Про це повідомляє east-fruit.com.

Нагадаємо, польські фермери звернулися до профільних асоціацій та влади з проханням обмежити імпорт дешевої малини з України.

Різке збільшення експорту малини з України збило з пантелику польських та сербських садівників.

В той час, як про Україну вже багато хто говорить, то збільшення експорту з Боснії і Герцоговини залишилося непоміченим. При цьому, об’єм експорту з цієї країни у 2017 р. подвоївся.

Сьогодні в Україні, ще не почався масовий збір малини, а закупівельні ціни переробників уже впали до $0.75/кг.

Світовий попит на малину зростає, але темпи його росту вже не такі високі, як темпи росту виробництва в Україні та Боснії і Герцоговині, які мають переваги у вигляді географічного розміщення  поблизу крупних ринків збуту ЄС та відносно невисоких затрат на робочу силу.

На думку аналітиків EastFruit, низька ціна на малину стимулюватиме світове споживання цих ягід, що дозволить у довгостроковій перспективі очікувати підвищення середніх цін.

Крім того, виробництво в Україні та Боснії і Герцоговині вже у 2019 р. стабілізується. У 2019 р. варто очікувати зниження виробництва малини у Сербії і Польщі, а у Чилі (лідер з експорту малини) фермери вже почали скорочувати об’єми виробництва.

Виконано за допомогою Disqus