Ветеранка АТО започаткувала бізнес із вирощування часнику

29 червня 2018 2299 0
Ветеранка АТО відкрила свою справу з вирощування часнику
Kurkul.comВетеранка АТО відкрила свою справу з вирощування часнику

Після довгої служби в АТО ветеранка АТО Майя Москвич вирішила відкрити свою аграрну справу. Вибір зупинила на вирощуванні часнику. Про це повідомляє Delo.ua.

На початку 2017 р. Майя Москвич вирішила залишити фронт через проблеми зі здоров’ям. Ще під час служби вона познайомилась із ветераном Олександром Матяшем, засновником торгової марки Regata Club, який радив їй розпочинати власну справу. Бізнес дівчина вирішила пов’язати з агрономією, щоб бути ближче до землі.

Читайте також: Секрети вирощування часнику: поради початківцям

«Я спілкувалась з людьми, що працюють у цій сфері багато років. Ці розмови мені допомогли обрати культуру, яку я хочу вирощувати. Для мене було важливо, щоб ця культура не потребувала постійного догляду, як ягоди, врожай давала вже наступного року, і на ній можна було б заробити — часник ідеально підійшов. Потім я переконалась, що зробила правильний вибір», — стверджує дівчина.

Коли вибір був зроблений, були ще два дуже важливих моменти: потрібна земля та гроші на посадковий матеріал. Марна спроба взяти 2 га землі в Київській області підвела Майю Москвич до рішення висадити часник на бабусиному городі.

Читайте також: Ганна Морозова: Маючи 6 т/га товарного часнику, ви ніколи не будете збитковими

«Отримання землі — це довга бюрократична процедура. Я розуміла, що до того часу, коли я маю садити часник, взяти ці 2 га у мене не вийде, тому вирішила його садити на 0,25 га бабусиного городу у селі Нічогівка на Волині», — розповідає ветеранка.

Познайомившись з фермерами на Волині, дізналась, що вони вирощують часник сорту Любаша. Виведений в Україні сорт цікавий тим, що одна головка може важити від 100 до 350 г.

Читайте також: Вирощування часнику, сорго і льону: як знайти свою прибуткову нішу?

Вже наприкінці жовтня 2017 р. Майя Москвич разом з родичами посадила часник.

Збут часнику ветеранка планує робити через особисті контакти, соціальні мережі та точку на ринку.

Виконано за допомогою Disqus