Своєчасне припинення зрошення овочів продовжить їх термін зберігання

8 липня 2018 86 0
Своєчасне припинення зрошення овочів продовжить їх термін зберігання

При своєчасному припиненні зрошення та охолодженні продукції можна значно подовжити умови її зберігання на полицях магазину у порівнянні з продуктами, які отримували вологу до останнього часу перед збиранням. Про це повідомляє uhbdp.org.

У різні періоди вегетації потреба рослин у воді неоднакова. Наприклад, в молодому віці всі овочеві рослини потребують високої вологості ґрунту і повітря. Різна вимогливість овочевих рослин до води обумовлюється здатністю їх кореневої системи витягувати воду з ґрунту та інтенсивністю витрати цієї рідини.

Для більшості овочевих рослин вологість ґрунту потрібно підтримувати під час вегетації на рівні 70-80% найменшої вологоємності (НВ).

Більшість культур потребують зрошення саме під час висадки у ґрунт, у той час як вже стиглі овочі, коренеплоди та фрукти мають відчувати невелику спрагу перед їх збиранням.

Пружність та цілісність зовнішньої оболонки плода залежить від його насиченості рідиною. Якщо рідини забагато, це спричиняє передчасні гнилісні процеси через мікроби та грибки, які починають деструкцію органічних речовин. Раціональний підхід полягає в інтегрованому процесі поливу, збору та реалізації продукції з економією витрат та ресурсів.

Виконано за допомогою Disqus