Дотаціями Мартинюк прикриває бездіяльність — фермер

13 липня 2018 222 0
Максим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comМаксим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України

Міністерство аграрної політики та продовольства України довгий період часу сприяло розвитку монополій та знищенню ферм замість того, щоб підтримувати аграріїв. Про це заявив голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця, передає AgroPolit.com.

«Мінагрополітики 12 років нічого не робило, окрім того, що сприяло розвитку молочних монополій та знищенню ферм, а коли прийшов час вводити Європейські стандарти, вирішили свою бездіяльність «прикрити лопухом», тобто дотаціями з панського столу. Дотації за молоко та за поголів’я рівнозначні, бо врешті-решт вони опиняться у переробника», — зазначає Валерій Перепелиця.

На його думку, державні виплати на голову худоби абсолютно не змінюють проблемну картину для аграріїв.

«Прибуток повинен отримувати власник цієї корови. Те, що держава виплачує кошти за голову худоби, не вирішує технологічних проблем, якості молока, заготівлі кормів, переробки та збуту. Найбільший прибуток — у переробці молока, де, власне, у нас монополія. Потрібно робити прибутковою галузь, тоді й дотації не будуть потрібні. Цих 1500-2000 грн абсолютно нічого не вирішують», — повідомляє аграрій.

 

Виконано за допомогою Disqus