Фермерам з південних регіонів України вигідно вирощувати імбир

17 липня 2018 559 0
Фермерам з південних регіонів України вигідно вирощувати імбир
pixabay.com

Зі зміною клімату в Україні, фермери шукають нові культури, які було б вигідно вирощувати. Такою культурою є імбир. На півдні України ще немає досвіду вирощування імбиру в промислових масштабах, але на думку експертів, цю культуру цілком можливо вирощувати в Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях та ще й отримати гарний прибуток. Про це повідомляє agro-yug.com.ua.

Читайте більше: Що посадиш: 10 найперспективніших нішевих культур

Імбир росте в теплому і вологому кліматі на висоті до 1500 м над рівнем моря. В природі він не зустрічається у дикому вигляді. Обробляють рослину в тропічних і субтропічних областях в промислових масштабах на території багатьох країн, розташованих в зоні тропіків і субтропіків. Індія, Китай, Непал, Нігерія, Таїланд та Індонезія є провідними країнами-імпортерами імбиру. Але на відміну від інших тропічних прянощів він може виростати при різноманітних агрокліматичних умовах.

Фахівці стверджують, що ця рослина на півдні України  поки що не буде мати ні шкідників, а ні хвороб. І це дуже великий плюс, бо не потрібно обробляти імбир у процесі вирощування хімічними препаратами.

Період вегетації імбиру, складає 5 – 6 місяців, а щоб отримати корінь достатнього розміру, потрібно 8 – 9 місяців. Для вирішення цієї проблеми можна спробувати починати вирощувати розсаду імбиру з перших чисел лютого. Тільки в цьому випадку можливе отримання якісного врожаю  до середини вересня.

Іншим варіантом вирішення цієї проблеми може стати культивування японського імбиру Міога, період вегетації якого складає біля 100 – 120 днів. Культивують цю рослину не задля отримання цінного кореню (вони не такі великі, як у Імбиру справжнього), а для того, щоб виростити їстівні цінні бутони квітів. Міога, або Танцюючий журавель, є до того ж й морозостійким імбиром.

В Китаї проблему довгого вегетаційного періоду вирішили за допомогою використання зйомних теплиць. Якщо рослина не встигає дозріти у зв’язку з погодними умовами (збір повноцінного врожаю імбиру восени), за рахунок таких теплиць можна зберегти необхідне тепло. А якщо температура перевищує оптимальну, то в таких теплицях просто роблять отвори.

Рослина імбиру вимагає часткового затінення від впливу прямого сонячного світла. В різних країнах цю проблему вирішують по різному.

На думку фахівців, вирощування імбиру є гарною бізнес-ідеєю для півдня України. Ця рослина вдало підходить для того, щоб заробити на ньому у вигляді додаткового заробітку. Вирощування на великих площах не має сенсу. Тому значних за обсягом продажу конкурентів бути не може.

Виконано за допомогою Disqus