Започатковано цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні

18 вересня 2015 58 0
Започатковано цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні
Кurkul.comЗапочатковано цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні

Потенціал зеленого туризму в Україні більший, ніж у Латвії, Литві чи Польщі перед їх вступом до Європейського Союзу. Про це повідомив у інтерв’ю Національній радіокомпанії України радник міністра агропромислового розвитку та продовольства України, координатор напряму сільського зеленого туризму в Міністерстві агропромислового розвитку та продовольства України Олександр Лієв.

За його словами, міністерство разом із Асоціацією індустрії гостинності України започаткувало цикл семінарів щодо розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

«Цей проект дозволяє власникам садиб обмінюватися досвідом, формувати концепцію розвитку цього виду туризму, як бізнесу. Нині у кожній області є близько 2 тис. об’єктів зеленого туризму. Це фермерські господарства, приватні маєтки, які не лише заробляють кошти на своїй продукції і послугах, але і просувають власні бренди», — наголосив Олександр Лієв.

Також він додав, що сільський зелений туризм можна реалізувати у будь-якому регіоні країни як успішний соціально-економічний проект.

На переконання посадовця, потенціал зеленого туризму в Україні надзвичайно великий. Навіть без фінансової підтримки держави він більше, ніж у Латвії, Литві, Польщі, інших східноєвропейських країнах на момент їх вступу до Європейського Союзу.

«Наступний семінар, присвячений винному туризму, проведемо у жовтні цього року на Херсонщині. На території України понад 100 господарств, які займаються малим виноробством. Це цікавий і перспективний вид бізнесу. Адже вкладена фермером 1 гривня дає дохід району щонайменше у 3 гривні уже з третього року роботи цього об’єкта», — наголосив Олександр Лієв.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою