В Україні відкрили перше офіційне виробництво палинки

7 серпня 2018 2081 0
Ягоди
pixabay.comЯгоди

«Агрофруктсервіс», який входить до Асоціації «УКРСАДПРОМ», стало першим малим підприємством в Україні, яке займається офіційним виробництвом палинки. Ідею започаткував голова «Асоціації виробників фруктових дистилятів Закарпаття» Віктор Феєра. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

Передумовою розвитку переробки плодів і ягід у міцний алкогольний напій стали прийняті у березні поточного року зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Вони створять умови конкуренції для діяльності дрібних і середніх виробників плодово-ягідних напоїв.

Як повідомляє директор «Агрофруктсервіс» Василь Майорош, потужності підприємства вистачить на переробку 5-7 тис. кг фруктів і ягід та 1 тис. пляшок палинки у день. Новий проект на виробництві створить нові робочі місця.

«Наш завод оснащений найсучаснішим технологічним обладнанням, виготовленим на замовлення в Європі, та відповідає найсуворішим критеріям і вимогам ЄС. Випробовування нашого обладнання, тестування повного процесу виробництва та навчання персоналу підприємства провели спеціалісти Асоціації палинкарів Угорщини — «Посольство Угорської Паленки» (м.Будапешт). Наразі на підприємстві працює 17 постійних робітників, а також залучається близько 12 сезонних», – зазначив директор «Агрофруктсервіс».

На думку голови Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитра Крошка, завдяки створенню подібних підприємств буде додатковий канал збуту продукції садівників.

«Сьогодні в Україні склалася досить складна цінова ситуація при заготівлі фруктів для переробки — закупівельні ціни переробників, переважно виробників яблучного концентрату, не враховують зростання їх собівартості, особливо це стосується яблук. Створення подібних підприємств сприятиме збільшенню конкуренції на ринку переробки фруктів і ягід, що дозволить фермерам розраховувати на конкурентні ціни з боку переробників. Пишаємося, що першим дозвіл на виробництво алкогольної продукції з фруктів і ягід отримало підприємство, що входить до нашого галузевого об’єднання, — це значний крок на шляху відновлення традиційного палинковаріння та розвитку галузі плодово-ягідної переробки в Україні», — вважає Дмитро Крошка.

Уся продукція виробництва натуральна, без будь-яких хімічних консервантів, ароматизаторів, підсилювачів смаку та інших промислових смакових добавок або барвників.

Виконано за допомогою Disqus