На Вінниччині 70% зібраної озимої пшениці придатні для продовольства

9 серпня 2018 94 0
Поле пшениці
Kurkul.comПоле пшениці

Озимої пшениці намолочено на Вінниччині 1,5 млн т. З них 70% продовольчої якості, а решта належить до фуражної. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Микола Ткачук, передає прес-служба Вінницької ОДА.

Інститу кормів та сільського господарства Поділля НААН України провів лабораторне досліджене, результати якого показали відсутність ураження зерна сажковими грибами.

«Вже найближчим часом Вінниччина матиме понад 2 млн т валу зерна. Зокрема, збір озимої пшениці, середня врожайність якої становить 5,03 т/га, буде здійснено у межах близько 20 тис. га. від запланованих площ. Варто зазначити, що цьогоріч спостерігається підвищення показників збирання врожаю озимої та ярої пшениці, порівняно з відповідним періодом минулого року. Наразі ми маємо потужну матеріально-технічну базу, адже на полях працює понад 1,5 тис. од. високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Тому вже протягом кількох діб збирання ранньої групи зернових та зернобобових культур в області буде завершено», — повідомляє Микола Ткачук.

Він також зауважив, що в області намолочено 136 т озимого ячменю, збирання якого завершили.

Також зібрано озимий ріпак з площ 75,1 тис. га. Це дещо менше від запланованої площі 76,7 тис. га, або 97,8% від неї. При врожайності 3,09 т/га цієї культури намолотили 231,7 тис. т.

Виконано за допомогою Disqus