Сміттєпереробний завод на Львівщині опалюватиме теплиці

22 серпня 2018 3905 0
Теплиця
Kurkul.comТеплиця

Компанія «Еко-Стандарт 10», офіційний партнер німецької фірми Solventure Ltd (власник патенту) і ІDS Сonsulting (фінансовий партнер), планує побудувати завод з переробки сміття в Дрогобичі Львівської області. Також, вона виступить інвестором у будівництві теплиць у Дрогобичі, які працюватимуть за рахунок теплової енергії, що виділяється від переробки ТПВ. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

«Переробка твердих побутових відходів, яку пропонує інвестор, полягає у біохімічній обробці з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Щодо впливу на навколишнє середовище, то, за словами інвесторів, завод є абсолютно екологічно безпечним, що підтверджують сертифікати якості. У Німеччині завод такої ж потужності, який планують побудувати в Дрогобичі, розташований в 300 м від найближчого населеного пункту», — йдеться в повідомленні міськради.

Потужність нового заводу за проектом складатиме 100 тис. т/рік відходів. Однак питання стосовно цього ще буде узгоджуватись, тому що інвестори планують використовувати у якості сировини ТПВ зі звалища поблизу села Брониця Львівської області.

Термін будівництва сміттєпереробного заводу складає орієнтовно три роки. Як зазначається у повідомленні, вартість становить приблизно €100 млн. Усю цю суму готова інвестувати німецька компанія Solventure Ltd і IDS consulting.

Виконано за допомогою Disqus