Фермери Франції протестують проти китайських інвесторів

1 вересня 2018 157 0
Протест фермерів у Франції
www.straitstimes.comПротест фермерів у Франції

У Франції фермери вийшли на масові протести через небажання віддавати свої землі китайцям. Велика компанія з Китаю планують викупити близько 1 тис. га земель сільгоспризначення, повідомляє The Straits Times.

Французькі аграрії переконані, що це завдасть їм неабияких збитків, адже зменшиться площа для вирощування власних овочів та фруктів.

На тракторах і з прапорами сотні фермерів із усієї Франції зібралися на акцію протесту в середу 29 серпня, щоб сказати китайським інвесторам: геть із нашої землі!

Більше 100 фермерів приїхали на поле в регіоні Індре в центрі Франції, котре викупила китайська компанія

Розмахуючи прапором Французької конфедерації фермерів, учасники акції протесту проїхали полем і засіяли його власним зерном: цей жест символізував необхідність «повернути землю для фермерів Франції».

«Земля Франції передбачена для сімей місцевих фермерів та виробництва продуктів харчування. Китайські власники приїхали сюди, щоб отримати прибуток, спекулювати на сільському господарстві під час монополізації землі», — сказав речник Французької конфедерації фермерів Лорен Пінател (Laurent Pinatel).

Китайський консорціум Hongyang уже купив 1,7 тис. га землі в Індре в 2016 році і вирощує тут зернові культури.

Компанія-інвестор із Китаю найближчим часом планує придбати ще 900 га в сусідньому регіоні Аліє. Це схвилювало фермерів, адже, на їхню думку, споконвічне право їхніх родин працювати на своїй землі опинилося під загрозою через апетити багатих інвесторів з-за кордону.

Згідно з даними, опублікованими Американським інститутом підприємницької діяльності та фондом Heritage, китайські інвестори витрачають на інфестиції у французьку ріллю щонайменше €76 млрд. 

Фермери закликали уряд Франції розробити законопроект, що обмежує кількість землі, котру можуть придбати великі інвестори.

Виконано за допомогою Disqus