Ціни на якісну цибулю сягнули рекордної позначки

13 вересня 2018 1749 0
Ціни на якісну цибулю сягнули рекордної позначки
pixabay.com

Українські фермери активно підвищують ціни на якісну цибулю. Подорожчання продукції відбувається в умовах сезонних збиральних робіт. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Аналітики наголосили, що в результаті таких коригувань ціни на цибулю в Україні вже досягли рекордних показників за всю історію незалежності країни.

З початку поточного тижня цибуля високої якості на українському ринку подорожчала на 15-20%. Уже сьогодні виробникам вдається вести відвантаження по 4,5-6 грн/кг, тоді як ще тиждень тому покупці відмовлялися укладати угоди дорожче 5 грн/кг.

Експерти УПОА аргументують підвищення цін наступними факторами:

  • позитивний ціновий тренд підігрівається інформацією про можливий дефіцит якісної цибулі в другій половині сезону-2018/19;
  • пропозиція якісної цибулі досить обмежена, оскільки таку продукцію фермери закладають в сховища;
  • зростання цін провокує активізація закупівельної діяльності з боку перекупників, які розпочали закладання цибулі на зберігання.

Наразі якісна цибуля в Україні коштує в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в першій половині вересня 2017 р. При цьому, фермери планують і далі підвищувати ціни, з огляду на збільшення попиту.

Виконано за допомогою Disqus