Парламент підтримав ініціативу про зміну статусу фермерів

20 вересня 2018 307 0
Парламент підтримав ініціативу про зміну статусу фермерів
focus.ua

Парламент підтримав ініціативу Радикальної партії визнати фермерів основою аграрного устрою і затвердити це в Конституції. За таке рішення проголосували 267 депутатів Верховної Ради. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Головуючий поставив на розгляд проект Закону про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств №6236.

Законопроект був представлений народним депутатом Олегом Ляшком.

Однією з тез, на яких наполягає лідер Радикальної партії — це створення умов для повернення українських громадян з закордонних заробітків.

«У сусідній Польщі 1,5 млн фермерських господарств, які за рік заробляють €22 млрд. Наші, отримуючи 40 млн зернових, заробили у 10 разів менше, тому що там переробляють продукцію, а у нас продають сировину. Ми пропонуємо торгувати не зерном, а хлібом і переробленою продукцією», — заявив Олег Ляшко.

За словами члена партії Ігоря Мосійчука, на українській землі мають панувати тільки фермери, а не агрохолдинги.

Радикальну партію підтримала низка депутатів з інших політичних фракцій. Серед них «Наш край», «Народний фронт», «Відродження», «БПП».

«Нам потрібно підтримувати проекти, які направлені на комплексну підтримку фермерства, сімейних господарств. Потрібно все зробити, щоб люди залишилися на землі і працювали там. Ми всі розуміємо, що потрібно створювати прозорий ринок землі, щоб і дрібний фермер, і великі корпорації знаходилися в рівних умовах», — сказав нардеп від партії «Відродження» Олег Кулініч. 

Виконано за допомогою Disqus