Картопля може приносити $3,5 тис./га — експерт

10 жовтня 2018 201 0
Картопля може приносити $3,5 тис./га — експерт
ukranews.com

Наразі картопляний бізнес України переживає не найкращі часи. Так вважають більшість виробників, зважаючи на досить низькі ціни останні кілька років. На думку голови ініціативної групи СОК «Волинська картопля» Анатолія Аршуліка, вирощування картоплі сьогодні може бути одним з найбільш прибуткових видів аграрного бізнесу, питання лише в правильно побудованій бізнес-моделі на базі об’єднання професійних виробників. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

За його словами, необхідність створення кооперативу була викликана потребою ринку. Виробники Волинської області вирощують понад 1 млн т картоплі, з яких сформувати комерційну партію розміром 100 т однорідної якості майже неможливо. На базі об’єднання всі ці питання вирішуються набагато швидше.

«Власне, я вважаю, що, при правильно побудованій бізнес-моделі, з якісним насіннєвим матеріалом та професійним агросупроводом з 1 га картоплі цілком реально заробляти понад $ 3,5 тис. Так, картопляний бізнес може бути досить маржинальним»,— розповідає Анатолій Аршулік.

На думку фахівця, ефективний картопляний бізнес важко уявити без диверсифікованого збуту. В структурі продажів повинні бути присутні переробні підприємства, HoReCa, роздрібні мережі та гуртові ринки.

Виконано за допомогою Disqus