Вартість білоголової капусти почала зростати — огляд ці на овочі

16 жовтня 2018 104 0
Вартість білоголової капусти почала зростати — огляд ці на овочі
pixabay.com

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів.

Капуста білоголова

Минулий тиждень для виробників білоголової капусти пройшов під знаком великих надій і високих очікувань, це і призвело до коливаннях цін. Хоча після падіння на 15% і відразу зростання на 20% ціна повернулася на той же психологічний рівень — 7 грн/кг, що всього на 3-5% вище за ціну кілька тижнів тому.

Інтерес до капусти з боку закупівельників і експортерів тільки підігріває інтерес у фермерів не продавати товар за безцінь.

Зовнішні ринки також схильні до коливань цін, так як власне виробництво виходить на ринок і витісняє імпортну продукцію. Багато європейських країн, таких як Чехія, завжди відрізнялися любов'ю до своїх продуктів, які найчастіше продаються дорожче за імпортні аналоги. В середньому по Чехії ціна за 1 кг за останні кілька днів зросла на 40% і зараз знаходиться в межах 46-48 грн/кг в роздріб.

Цікава ситуація на українському ринку червоноголової капусти, яка крім високої ціни має великий експортний потенціал. А поки українські виробники працюють над освоєнням ринків в ЄС і Азії, на зовнішньому ринку ціна сягає 18-19 грн/кг, в залежності від регіону і мережі супермаркетів.

Високі вимоги до якості і упаковки товару не настільки лякають, якщо врахувати ту ціну яку можна отримати в результаті правильно вибудуваної системи збуту.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus