Білоголова капуста подорожчала на 40%

23 жовтня 2018 229 0
Білоголова капуста подорожчала на 40%
pixabay.com

Протягом жовтня білоголова капуста в Україні подорожчала на 35-40%. Сьогодні українська капуста на гуртових ринках пропонується в 3 рази дорожче, ніж рік тому і в 2 рази дорожче , ніж в кінці жовтня 2016 р. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Ціни на капусту почали зростати з середини вересня. Проте, найінтенсивніший ріст ціни розпочався в жовтні, коли почався збір капусти у господарствах.

«За останні 8 сезонів ціни на капусту зростали 2 рази — в цьому сезоні і в 2010 р., коли ми зібрали один з найнижчих врожаїв капусти через аномальну посуху. Цього року врожай капусти буде не найкращий, але зростання ціни в жовтні може свідчити про те, що фермери просто стримують продажі в надії отримати в рази більшу ціну в другій половини сезону», — повідомила експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

За її словами, при подальшому зростанні ціни Україна почне імпортувати капусту. Наприклад, у Білорусі ціни на неї зараз на 30-35% нижчі.

На думку експерта вже при ціні 9-10 грн/кг, можна очікувати появу в Україні капусти виробництва Білорусі, за умов стабільності цін на ринку цієї країни.

Виконано за допомогою Disqus