BASF відкрив центр селекції огірків у Нідерландах

8 листопада 2018 53 0
BASF відкрив центр селекції огірків у Нідерландах
pixabay.com

У Нунемі, Нідерланди 7 листопада 2018 р. компанія BASF відкрила сучасний центр селекції огірків на своєму виробничому майданчику. Про це повідомила прес-служба компанії.

Інвестиції в проект становили €50 млн, що стали найбільшими за сторічну історію бізнесу насіння овочів.

Тепличний комплекс центру займає 2,5 га з 17 тис. м2 приміщень технічного та офісного призначення.

«Овочеве насіння — це ключова частина розширеного портфоліо BASF у сільському господарстві, і ми раді підтримати зростання нашого бізнесу за рахунок інновацій та надсучасних технологій селекції», — повідомив президент підрозділу Agricultural Solutions BASF Маркус Гельд.

У центрі проводитимуться всі доселекційні та селекційні програми для гладкоплідних довгих та коротких огірків, для огірків снекового типу та огірків-корнішонів, включно з фенотиповою лінією, яка пропонує цифрову оцінку характеристик плоду.

За результатом цих програм створять інноваційні сорти для виробників, що працюють як у теплицях, так і на відкритому грунті, а також для роздрібної торгівлі та споживачів у всьому світі.

«Інновації у поєднанні з глибоким розумінням потреб клієнтів допомагають нам у BASF рухатися вперед. Ми прагнемо створювати сорти овочів, які мають цінність і перевершують очікування споживача майбутнього», — сказав керівник відділу досліджень і розробок бізнесу насіння овочів у складі компанії BASF Андреас Севінг.

Поєднуючи маркерну технологією генетики в лабораторіях та методи вирощування овочів в закритих приміщеннях, цей селекційний центр дозволить скоротити час виведення сортів насіння до 25%.

Виконано за допомогою Disqus