Microsoft лідирує в конкурсі з вирощування огірків

17 листопада 2018 103 0
Огірок
Kurkul.comОгірок

Команди дослідників від Microsoft, Intel і Tencent беруть участь у конкурсі Університету Вагенінген в Нідерландах з розробки штучного інтелекту для керування автономними теплицями з огірками. Розробникам у конкурсі допомагають фермери, які використовують звичайні методи з вирощування огірків. Про це повідомляє Ustymenkooleh.patrioty.org.ua.

Конкурс почався у вересні 2018 р. і завершиться у грудні, проте проміжні результати показують, що лідирує команда Microsoft Research. На другому місці — Tencent і команда з Університету Вагенінген.

Команди, які використовують штучний інтелект для роботи в теплиці, створювали свої моделі на основі фермерських даних. Ці дані їм надав університет. У складі журі були професори з Університету Вагенінген. Вони оберуть переможців, аналізуючи ефективність використаних ресурсів, надійність моделі штучного інтелекту і методи, які використовувалися для вирощування огірків. Про смакові властивості овочів не згадується.

«Мова йде не про те, що робот повинен правильно зрізати огірок і покласти у пакет. Уся теплиця — робот, тому вона повинна бути повністю автономною, а штучний інтелект приймати різні рішення на основі даних, отриманих з датчиків», — сказав головний розробник команди Tencent Девід Валлерстайн.

Виконано за допомогою Disqus