Озимими на Харківщині засіяли 75% площ

30 вересня 2015 59 0
Озимими на Харківщині засіяли 75% площ
Еverystockphoto.comОзимими на Харківщині засіяли 75% площ

На Харківщині озимими культурами засіяли 350 тис. га, зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, під урожай 2016 р. планується посіяти більше 500 тис. га озимих культур. Посів озимих культур на зерно проведено на площі 350 тис. га — це 75% до прогнозу.

«Харківська область має вагомі передумови для того, щоб зберегти свої лідируючі позиції серед регіонів України за результатами збирання пізніх зернових культур. При забезпеченні організованого проведення збирання кукурудзи валовий збір зерна цього року у цілому в області очікується в обсязі понад 4,3 млн т. Аграрії завершують збирання соняшнику, якого ми розраховуємо отримати більше 2 млн т, і за валовим збором насіння соняшнику плануємо знову стати лідерами», — сказав посадовець.

Марк Беккер також уточнив, що протягом 2015 р. загальна сума коштів, спрямованих на придбання сільськогосподарської техніки підприємствами регіону, досягла 730 млн грн (на 44,5% більше, ніж за відповідний період 2014 р.).

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою