Польські фермери звинуватили уряд у недостатній боротьбі з АЧС

6 грудня 2018 27 0
Польські фермери звинуватили уряд у недостатній боротьбі з АЧС
vzsar.ru

Свинарі Польщі стурбовані недостатніми діями Міністерства сільського господарства Польщі, ветеринарних служб і мисливських клубів по боротьбі з АЧС. Вони також звинувачують владу у тому, що польський ринок відкритий для дешевого замороженого м'яса з країн Європи. Про це повідомляє прес-служба громадської організації «Зелений фронт».

Люблінська сільськогосподарська палата не згодна з ситуацією, при якій майже через 5 років боротьби з вірусом не вдалося призначити жодного підприємства, яке займалося б скупкою здорових свиней з зон АЧС за справедливими ринковими цінами. У Люблінському воєводстві були випадки, що за живця пропонували менше €0,4/кг.

На думку фермерів, співробітники ветеринарної інспекції надмірно суворо інтерпретують правила біобезпеки, вважаючи за краще жорстко карати там, де могли б попередити в адміністративному порядку і порекомендувати, як поліпшити ситуацію.

Свинарі висловлюють сумнів і щодо ефективності санітарного відстрілу кабанів, особливо в частині утилізації загиблих тварин. Свинарі вимагають утилізувати убитих або мертвих кабанів безпосередньо на місцях їх виявлення, як це робиться, наприклад, в Литві або Білорусі. Транспортування  туш для знищення на великі відстані дороге і небезпечне.

Виконано за допомогою Disqus