Кролеферма на Черкащині продаватиме халяльне м’ясо

2 січня 2019 1776 0
Кролеферма на Черкащині продаватиме халяльне м’ясо
procherk.info

Продукція найбільшої в Україні кролеферми ТОВ «Кролікофф» нещодавно пройшла спеціальну сертифікацію «Халяль». Це єдиний документ, що дає можливість експортувати продукцію на ринки ісламських країн, пише «Рідне село».

«Халяль» — добровільна сертифікація, але для арабо-мусульманських країн це державний документ. Він свідчить, що в продуктах харчування відсутні шкідливі домішки. Уся продукція конт­ролюється відповідним халяль-комітетом, а харчі повинні відповідати всім вимогам терміну придатності та зберігання.

Підприємство донині продавало кролів на внутрішньому українському ринку. На тлі зниження купівельної спроможності всередині країни і часткової втрати українськими виробниками ринків Росії намагалися вийти на ринок Євросоюзу. Це було безуспішно, бо зіткнулися з величезною кількістю нових вимог. Тому українських кролів продаватимуть в арабських країнах.

«Для нашої сертифікації важливо, щоб тварина була правильно забита. Дуже важливо правильне використання електричного струму перед забоєм, щоб тварина була приглушена настільки, аби серце ще працювало. Тільки в цьому випадку після перерізання двох сонних артерій, гортані та глотки серце здатне викачати всю кров. Тоді ця їжа є здоровою. Зазвичай на більшості виробництв тварини під час оглушення гинуть і після перерізання горла кров не виходить. Тоді м’ясо псується дуже швидко», — пояснює директор Центру досліджень і сертифікації Халяль «Альраїд» Ваель Аль-Аламі.

Вихід на ринок арабо-мусульманських країн дає довгострокову перспективу з 57 арабо-мусульманськими країнами. Це багаті нафтовидобувні держави, які на 75% імпортозалежні, але при цьому не відчувають коливань валюти.

«Продукція з логотипом «Халяль» стає все більш популярною не тільки в арабо-мусульманських країнах. Наприклад, у Великій Британії та інших європейських країнах «Халяль» асоціюється з поняттям здорова їжа, в якій немає хімічних добавок і консервантів. Наприклад, Бразилія на сьогоднішній день є головним постачальником м’яса в арабо-мусульманські країни. Вони продають куряче м’ясо, яловичину та баранину. Одного крупного постачальника кролятини немає, тому в України є всі можливості. Тим більше, у неї є перевага в логістиці завдяки зручному геополітичному розташуванню», — продовжує Ваель Аль-Аламі.

За 8 років сертифікат «Халяль» в Україні отримали більше 50 виробників.

«Кролеферма — це дуже вигідний бізнес в Україні. Щоб правильно його налаштувати, 2012 року їздили до Франції переймати досвід вирощування кроликів. Наша країна нічим не гірша. У неї величезний потенціал. Просто потрібно розвивати своє і вкладатися максимально, тоді буде результат. Спочатку він буде на підприємстві, потім – у селі, районі, країні. Усі пройшли цей шлях. І ми не унікальні, нам теж потрібно його пройти. Я б навіть сказав, що в деяких моментах ми — крутіші. У нас люди дуже працьовиті й високоінтелектуальні», — відмітив засновник і власник кролеферми Олександр Цюрупа.

Довідка

Компанія «Кролікофф» — це найбільше фермерське господарство з вирощування м'ясних порід кроликів в СНД. На ній утримують майже 80 тис. тварин. Із них 13,5 тис. — маточне поголів’я. Виробництво знаходиться в селі Іваньки Маньківського району на Черкащині.

Ферма побудована на основі французьких технологій, із застосуванням європейського обладнання, що не має аналогів в Україні. На підприємстві впроваджена комплексна механізація, автоматизація, комп'ютеризація всіх виробничих процесів: приміщення забезпечені регульованим мікрокліматом, автоматичною подачею води та кормів.

У комплекс кролеферми входять: ферми з вирощування кроликів, селекційно-племінне господарство, комбікормовий завод, сучасний забійно-переробний пункт, власна логістика. Завдяки тому, що компанія володіє всіма необхідними виробничими потужностями, ми можемо відстежувати і контролювати якість продукції на всіх етапах виробництва. Компанія «Кролікофф» випускає продукцію під торговою маркою «Кролікофф».

ТМ «Кролікофф» — це високоякісна дієтична продукція з м'ясних кроликів, яка рекомендована для першого прикорму дітей, для людей які піклуються про своє здоров'я і приоритетно вживають якісну продукцію.

Виконано за допомогою Disqus