Картопля буде дорожчати на 15% щомісяця — думка

28 січня 2019 269 0
Картопля буде дорожчати на 15% щомісяця — думка
pixabay.com

Схоже, що низька активність в медіа стосовно картоплі, дала можливість правильно розвиватися ціні і ринковій ситуації. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Припускаємо сезон був з самого початку, коли, при досить високій врожайності, до самого грудня, трималися низькі ціни.

Велика кількість картоплі у приватних домогосподарствах стримувала ціни від захмарних, шляхом низького попиту в мережах супермаркетів і на ринках. Однак, святкові покупки перед новим роком, а також настання морозів, поставили все на свої місця.

Уже кілька тижнів поспіль ціни на картоплю зростають, а основні гравці ринку (великі виробники і оптові компанії та ресурси для зберігання) вийшли на бажану рентабельність, реалізуючи якісну картоплю в межах від 6 до 7,5 грн/кг.

Мережі супермаркетів та інші роздрібні магазини, дотримуючись свого звичного рівня націнки, реалізовували картоплю за цінами вище оптових на 20-25%. Таким чином, станом на сьогодні, ціна на картоплю, в залежності від регіону, склала 9,1-10,2 грн/кг.

На роздрібній ціні можна побачити щомісячний приріст в 10-15%. На думку фахівців FreshBot, так і буде тривати до початку сезону молодої картоплі.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus