Площа органічних земель в ЄС щороку зростає на 5%

4 лютого 2019 30 0
Площа органічних земель в ЄС щороку зростає на 5%

В ЄС загальна площа проектів з вирощування органічної сільгосппродукції в 2017 р. склала 12,6 млн. га. З 2012 р. органічні плантації збільшились на 25% і сьогодні вже займають 7% від загальної площі сільськогосподарських земель. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Серед країн-членів ЄС найбільша частка органічних території належить Австрії, в якій 23,4% сільськогосподарських земель обробляються за принципами органічного землеробства. Далі слідують Естонія, Швеція, Італія, Чехія, Латвія та Фінляндія.

До країн, в яких частка органічних земель складає менш 10% , належать Словаччина, Словенія, Іспанія, Данія, Литва, Греція, Португалія, Німеччина, Хорватія, Бельгія і Франція.

 Країни  з найменшою часткою органічного землеробства: Кіпр (4,6%), Люксембург (4,2%), Угорщина (3,7%), Польща (3,4%) та Нідерланди (3,1 процента).

Євростат наголошує на тому, що в даному обрахунку були включені ділянки, які вже отримали сертифікат, а також ті площі, які знаходяться в т.з. «перехідному» етапі.  Перехідний етап  може тривати 2-3 роки в залежності від культури

Виконано за допомогою Disqus