На Волині побудують молочний комплекс на 1,8 тисяч голів ВРХ

6 лютого 2019 514 0
На Волині побудують молочний комплекс на 1,8 тисяч голів ВРХ
agrovolyn.gov.ua

У селі Задиби Турійського району Волинської області ФГ «Перлина Турії» будує сучасний молочний комплекс. Перший корівник цього об’єкту відкрили наприкінці листопада 2018 р. і уже запустили в експлуатацію. Наразі триває будівництво другого корівника. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«Наразі триває будівництво другого корівника. Загальний проект молочного комплексу передбачає 1,8 тис. голів ВРХ та 600 корів дійного стада. У планах — завершити будівництво до кінця 2019 р.», — розповів голова господарства Володимир Яренчук.

Племінне поголів’я корів ФГ «Перлина Турії» закупляє в іноземних колег. У 2018 р. працювали з німецькими та польськими селекційними господарствами, в яких закупили близько 300 нетелів. Цього року господарство вже домовилося про поставку ще понад 300 голів нетелів з Польщі для комплектації другого корівника.

Молочний комплекс оснащений доїльним залом шведської компанії DeLaval типу «карусель». Така технологія дозволяє одночасно доїти 24 корови, без стресу для тварин. Наразі перша черга корів на молочному комплексі становить 280 голів, з них — 140 дійних, доїння яких займає 1 год. Щоб видоїти 600 корів необхідно буде 5 годин.

Виконано за допомогою Disqus