Виробники цукрових буряків Німеччини протестують проти несправедливої конкуренції

25 лютого 2019 74 0
Виробники цукрових буряків Німеччини протестують проти несправедливої конкуренції

Фермери-виробники цукрових буряків та представників цукрової галузі Німеччини занепокоєні станом галузі у країні та протестують проти несправедливої конкуренції в Європейському Союзі. Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

За даними Економічної асоціації по цукру, через нерівні конкурентні умови в країні постраждало близько 28 тис. фермерів і 5 тис. працівників цукрової галузі.

На мітингах протесту в усіх регіонах вирощування цукрових буряків понад 8,5 тис. фермерів і працівників цукрової промисловості виступили за чесну конкуренцію на ринку цукру ЄС. Також заплановані подальші протести.

Наприклад, 11 країнам з 19 країн-членів ЄС заплатили спеціальні бонуси за вирощування цукрових буряків. Німеччина не потрапила до їх числа.

Крім того, завдяки надзвичайним дозволам неонікотиноїди, заборонені в ЄС для захисту рослин, можуть продовжувати використовуватися в 13 з 19 країн-членів ЄС. Знову Німеччина не береться до уваги.

Якщо стан справ у цукровій промисловості не зміниться, існує ризик того, що вирощування цукрових буряків у Німеччині буде серйозно обмежене і що цукровим заводам загрожуватиме закриття.

Таким чином, під загрозою залишаються не лише фермери та переробники, а і понад 45 тис. працівників в сільських районах, де люди зайняті в цукровій промисловості.

Федеральний міністр сільського господарства Німеччини Юлія Клекнер визнала, що положення фермерів, які вирощують цукровий буряк, і цукрової промисловості, в цілому, важке. Вона зазначила, що буде створена експертна група з моніторингу та аналізу поточної ринкової ситуації для вивчення можливих рішень і стратегій.

Виконано за допомогою Disqus