Правильно підібрана система захисту — запорука гарного врожаю

Система захисту цукрових буряків від CHEMISCHE GUTER

CHEMISCHE GUTER AG 11 січня 2019 285 0

Одним із найголовніших факторів отримання високих врожаїв цукрових буряків є ефективна система захисту культури від шкодочинних об’єктів. В сучасних умовах та можливостях хімічних компаній, знанням агрономічної служби в господарствах, можливий унікальний підбір різноманітних продуктів для захисту цукрових буряків. Але, чи ефективні ці системи?! Чи дають вони той результат на який Ви очікуєте?!

Ось у цих «маленьких нюансах» і хотілося б розібратись, бо від них і залежить прибутковість бурякового поля!

Агрономічна служба коли формує систему захисту, як привило при виборі продуктів керується багатьма аспектами — це і якість продуктів, їх ефективність та пластичність, можливість використання з продуктами-партнерами та вартістю. І коли передається узагальнена програма захисту на фінансовий відділ або для погодження чи обговорення з керівництвом, то ось тут і починається найцікавіше! Бо у агрономічної служби завдання — чистота поля, урожайність, вміст цукру, а керівництво бачить це з іншого ракурсу — це узагальнена вартість на виробництво. Тому що, конкуренція на ринку цукру доволі висока, і кожен гравець має бажання не виживати, а заробляти та ефективно розвиватися! І в цій конкуренції суттєву роль відіграє кожна правильно інвестована копійка!

І ось в цій «боротьбі» є можливість задовольнити всі потреби як агрономічної служби так і загально-інвестиційного проекту по цукрових буряках.

Наша компанія разом з фахівцями впроваджували унікальну систему захисту на різних полях в різних кліматичних зонах вирощування буряків, як на полях фермерів так і на полях великих агрохолдингів. Система захисту від CHEMISCHE GUTER дає можливість швидкого старту культури, зводить до мінімуму стреси від хімічних обробок, що приводить в свою чергу до швидкого змикання міжрядь, є високо-ефективною проти бур’янів, має низьку собівартість при високій біологічній ефективності проти шкодочинних об’єктів.

Чому ми кажемо про систему захисту а не про підбір різних комбінацій діючих речовин? Так, є продукти самі по собі доволі дешеві в порівнянні з іншими але треба дивитись не на миттєву вигоду, а мислити стратегічно! Тобто міркувати: що і як буде з урожаєм?! Бо тут ми начебто зекономили на вартості гербіциду, але що нам це «Дало»?!: хімічний стрес на культуру (не буде рости буряк 5-12 днів), відтермінування змикання міжрядь і, як ви розумієте, з вільним та відкритим доступом сонячної інсоляції — більша кількість нових хвиль бур’янів і звісно додаткові 1 чи 2 хімічні обробки, а це впливає на собівартість!

Однією із переваг в нашому системному підході є використання продукту Бетарен Супер МД, КЕ — це препарат, який має найменшу токсичність на культуру завдяки правильній комбінації діючих речовин в поєднанні з препаративною формою. Також це підготовка робочої рідини для правильного змішування продуктів, так як багато ДР втрачаються ще до внесення гербіциду на поле. Додавання в обробку продуктів на основі масляної дисперсії (ФОРВАРД, Бетарен Супер) дає можливість «обійти» захисні функції бур’янів та підвищити ефективність гербіцидного внесення.

При використанні наших системних підходів ми можемо використовувати за сезон: Бетарен Супер 4,2 л/га, Митрон — 3 л/га , Кондор — 60 г/га, Форвард — 1,2 л/га. Це загальні норми, які були внесені за 4 обробки. Наприклад, якщо раніше господарства витрачали на захист буряку більше $400, то сьогодні ця сума зменшилась до $150, а ефективність обробок лише підвищилась завдяки поєднанню наших продуктів та «рН-контролю».

Слід перевіряти якість води, яку ви застосовуєте для виготовлення суміші. Визначити її жорсткість, вміст кальцію тощо. Якщо ці показники не відповідають нормам, то треба за допомогою «рН-контролю» довести їх до потрібних рівнів. І лише тоді робити бакову суміш.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою