Неправильне зберігання зерна призводить до втрати 15% урожаю

8 березня 2019 414 0
Неправильне зберігання зерна призводить до втрати 15% урожаю

В Україні спостерігається дефіцит потужностей зі зберігання зерна в усіх регіонах. Також проблемою залишаються старі елеватори, які працюють неефективно, де проблематично якісно зберігати зерно. Через неправильне зберігання зерна втрати становлять близько 15% врожаю. Про це повідомляють аналітики компанії Pro-Consulting.

«Брак транспорту поряд з наповненими потужностями зі зберігання спонукає фермерів до реалізації кукурудзи з поля за вкрай низькими цінами. Зниження виручки ускладнить закупівлю матеріально-технічних ресурсів під новий урожай», — йдеться у повідомленні.

Перевалка зерна в морських портах України є важливою складовою при експорті сільськогосподарських вантажів з нашої країни. На сьогоднішній день перевалка зернових вантажів відбувається в 13 морських портах державними і приватними компаніями, як на державних причалах, так і на приватних потужностях.

Аналітики прогнозують зростання конкуренції в перевалочному бізнесі, що призведе до зниження ставок і змушує гравців ринку до реалізації проектів з енергоефективності та швидкості перевалки, а це в свою чергу позитивно вплине на якість перевалочних комплексів

Виконано за допомогою Disqus