Ферма на Волині робить органічні сири, масло та йогурти

10 березня 2019 500 0
Сири господарства «Порицьке»
organicukraine.org.uaСири господарства «Порицьке»

Волинська компанія, розташована в селі Старий Порицьк, виготовляє органічні молокопродукти — сири, сметану, масло, йогурти, кефір та ін. Ці товари можна знайти на полицях супермаркетів України, адже працює підприємство для внутрішнього ринку. Про це повідомляє volynnews.com.

Як розповів керівник господарства «Порицьке» Олександр Обштир, компанія є сімейним сільськогосподарським підприємством, що займається органічним виробництвом.

«Можна сказати, що наше господарство незвичне, оскільки українці мало споживають органічної продукції, адже вона є трохи дорогуватою», — говорить Олександр Обштир.

Він додав, що органічний бізнес в Україні було би значно легше вести, якби держава підтримувала таку діяльність, що, своєю чергою, дозволило б частково здешевити органічну продукцію.

Підприємство спеціалізується на молочному тваринництві та рослинництві, зокрема, на вирощуванні злакових культур. У планах — займатися не тільки молочною, а й м’ясною переробкою, для чого фірма вже завела близько 100 голів свиней.

Загалом товариство орендує близько 1000 га людських паїв, дві третіх використовують під вирощування культур, які йдуть на експорт до країн ЄС, решту — під кормову базу для тварин.

«Ми вирощуємо велику рогату худобу. Це трохи незвично, адже, на жаль, в Україні триває процес у напрямку зменшення кількості корів. Молоко в нас хорошої якості, бо весь корм збираємо зі своїх полів і не використовуємо жодних шкідливих домішок», — розповів Олександр Обштир.

Господарство нараховує 720 голів великої рогатої худоби, із яких 300–320 голів дійного стада. Аби забезпечити дотримання вимог органічних стандартів, тварин утримують безприв’язно — у боксах чи на глибокій підстилці в новозбудованому комплексі. Корів доять безконтактно — завдяки сучасному доїльному залу, що дає можливість отримувати молоко сорту «Екстра».

Окрім молока, м’яких і твердих сирів, ТОВ «Старий Порицьк» виробляє масло, сметану, йогурти та кефіри. Продукцію можна знайти в супермаркетах «Сільпо» під торговою маркою «Старий Порицьк».

«Завдяки мережі супермаркетів ми можемо розвиватися. Також продаємо продукцію через власний сайт. Однак, якби ми торгували лише самі, діла б не було», — зауважив Олександр Обштир.

Він відзначив, що поки підприємство не може переробляти все отримане молоко, тому частину доводиться продавати іншим переробним фірмам.

Виконано за допомогою Disqus