Іспанські вчені вивели 17 сортів винограду стійких до хвороб

12 березня 2019 270 0
Іспанські вчені вивели 17 сортів винограду стійких до хвороб
pixabay.com

Іспанські вчені вивели нові безнасінні сорти винограду, які мають хрустку структуру, високу продуктивність та стійкість до хвороб, зокрема цвілі і борошнистої роси. Нові сорти адаптовані до регіональних агрокліматичних умов та мають хорошу якість. Вирощування поліпшених сортів винограду є економічно вигідним для виробників, пише east-fruit.com.

Читайте більше: Оїдіум винограду. Актуальність проблеми. Методи та способи контролю

Вчені зареєстрували 17 нових сортів з високою продуктивністю та більш низькими вимогами до технологій вирощування. За 7 років виробники висадили виноград поліпшених сортів на площі понад 900 га.

Основними перевагами вирощування нових сортів є менша втрата врожаю і економія при фітосанітарній обробці.

Перший сорт Itumfifteen зареєстрували ще 2 роки тому. Він стійкий до борошнистої роси, має хрусткі ягоди, приємний мускатний смак і натуральний червоний колір. Цей набір якостей разом з ранніми термінами збору врожаю, сприяє підвищенню затребуваності цього сорту на ринку.

Хоч нові сорти і були спрямовані на місцевих виробників, проте вони зацікавили виробників з інших країн світу — Чилі, Перу, Бразилії, Південної Африки та Австралії. До цих країн відправили рослини нових сортів для вирощування.

Виконано за допомогою Disqus