Україна збільшила виробництво батату майже в 10 разів

28 березня 2019 1189 0
Україна збільшила виробництво батату майже в 10 разів
xCook

За даними Держстату, Україна наростила виробництво батату з 20 т у 2017 р. до 190 т у 2018 р. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Таку тенденцію виробники пояснюють високим потенціалом цієї культури. За їх словами, батат можна доволі ефективно вирощувати на всій території України. Щоправда, в південних областях врожайність помітно вища, ніж на півночі країни. Також ця продукція досить затребувана як на внутрішньому ринку, так і на експорт.

«Українці все більше смакують «солодкою картоплею», а деякі навіть відмовляються від споживання традиційної картоплі. При цьому, по мірі збільшення виробництва, ціна на батат на українському ринку щороку знижується, що також стимулює споживання цієї продукції в Україні», —зазначила головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова.

За її словами, в перспективі українські виробники зможуть і доволі непогано заробити на експорті батату. Споживання цієї продукції в європейських країнах ще в 2017 р. перевищувало 300 тис. т/рік і щороку продовжує зростати. Але поки що про системний експорт українського батату говорити зарано, адже через вельми невеликий обсяги виробництва зібрати експортну партію доволі складно.

Виконано за допомогою Disqus